Webshop

BezoekWebshop

Op zoek naar de leukste artikelen voor jouw paard?
Bezoek dan ook onze webshop!

Social Media

 

Follow us on FacebookFollow us on Facebook  instagram  

Lidmaatschap

Ben je nog geen lid van Toptalent Dressage?
Schrijf je dan nu in! Een lidmaatschap biedt je vele voordelen!

  • Een eigen profiel
  • Een eigen fotogalerij
  • De mogelijkheid tot het plaatsen van advertenties (tegen betaling)
  • Het bekijken van andere profielen

Login

Inloggen met Facebook

App

Google Play  
Google Play  

 Toptalent Dressage Nieuws

|| Milou Dees winnares Team test Young Riders CDI Sint Truiden ||

Ook de Young Riders kwamen al tijdens de eerste dan van het CDI Sint Truiden aan de start.

16 combinaties uit België, Nederland en Duitsland kwamen vandaag aan de start tijdens de Team Test.

De eerste combinatie die vanmiddag aan de start kwam was amazone Milou Dees (Ned) met Francesco. Zijn de eerste de beste? Vandaag was dit wel het geval, de combinatie reed naar 73.824%.

De hoofdjury van vandaag Maarten van der Heiden: “De proef van Milou was een proef waar alleen maar hoogte punten in zaten, en proef waar we allemaal van hebben genoten. Een top proef en een terechte overwinning vandaag.”

Milou: “Ik heb donderdag nog een wedstrijd gereden ter voorbereiding op het CDI Sint Truiden, we zijn er een jaar uit geweest en dit is weer onze eerste Internationale wedstrijd, dan is het op voorhand niet in te schatten waar je staat. Thuis met de trainingen gaat het heel goed dan is het dubbel zo gaaf dat we hier zo goed presteren met direct een overwinning. Ces stond er heel erg fijn vandaag zelfs met de prijsuitreiking was hij heel braaf. Super blij met de dag van vandaag.”

De Duitse amazone Helen Erbe en Fuerst Kasper reden naar de tweede plaats met een score welke uit kwam op 70.686%. Theresa Friesdorf ook uitkomend voor Duitsland reed met Quotenkoenig 2 naar 70.245%.

Amber de Groot en Homemade reden naar de vierde plaats (68.676%). De beste Belgische amazone vandaag was Charlotte Richmond met Goliath VD Kempenhoeve behaalde zijn de vijfde plaats (67.451%).

Milou Dees Low res

Foto© Melibre Fotografie

Bron: Toptalent Dressage, overname zonder toestemming is niet toegestaan.

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterwhatsappSubmit to LinkedIn
Schrijf reactie (0 Reacties)

|| Tom Heylen wint openingsrubriek CDI Sint Truiden ||

Nadat het CDI Sint Truiden in april werd gecanceld vanwege het Covid19 virus is het CDI Sint Truiden vandaag dan toch van start gegaan. Restricties zijn er wel er mag geen publiek op het evenement afkomen en iedereen is verplicht een mondkapje te dragen indien je je over het terrein beweegt, zo ook in de stallen.

De openingsrubriek van vandaag was er voor de Prix St George deelnemers. Een groep van 25 ruiters en amazones kwamen vanmorgen aan de start op het sfeervol aangeklede terrein van Stal Gravenhof waar het CDI Sint Truiden wordt verreden.

74.529% was de winnende score vandaag en werd gereden door Tom Heylen (Bel) met zijn El Capone (v.Tuschinski). Ook de nummer twee van vandaag Dominique Filllion (Ned) zag haar PSG proef met Frida K (V. Fidertanz) beloond worden haar score vandaag kwam uit op 74.235%. 

Plaats drie vandaag was goed voor een Duitse combinatie, Anfdrea Timpe kwam aan de start met Don Carismo 2 (v. DonCrusador) 70.941% was hun eindelijke resultaat.

De vierde plaats was er voor Saskia van Es (Ned) met Italo reed zij naar 70.794%, de vijfde plaats ging naar Cosima Von Fircks (Ger) en Nymphenburg's Easy Fello - 70.500%.  Loranne Lievens (Bel) en Aragon L reden naar de zesde plaats (70.353%). Ook een 70% score was er voor de zevende plek Geert Jan Raateland reed met Gladiator naar 70.324%.

Volledige uitslag is hier te bekijken

 Tom Heylen low res

Foto© Melibre Fotografie

Bron: TopTalent Dressage

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterwhatsappSubmit to LinkedIn
Schrijf reactie (0 Reacties)

|| Hoe gaat het nu met... Numa Verberne ||

Numa Verberne voormalig Belgisch Kampioen bij de Junioren en deelnemer aan drie EK’s heeft een aantal jaar niet deel genomen aan wedstrijden. Hoe zijn de afgelopen jaren geweest voor Numa wat heeft hij in deze periode gedaan. TopTalent Dressage sprak hierover met Numa.

Uitdaging en zoektocht

De laatste drie jaren zijn een uitdaging geweest en niet altijd even gemakkelijk. Na het mooie succes dat ik heb behaald met Riverdance, twee maal Belgisch Kampioen bij de Junioren en 3 deelnames aan het EK was het voor mij een zoektocht naar wat ik werkelijk wou. Zo heb ik drie jaar geleden de keuze gemaakt om bij de handelsstal Gut Bertingloh te gaan werken bij Henri Ruoste waar ik ontzettende leuke paarden heb mogen rijden en waar ik erg veel heb geleerd. Echter na dat half jaar werken bij deze stal kwam ik tot de conclusie dat ik nog steeds zonder wedstrijdpaard zat en dat ik de wedstrijden erg miste. Ook was de motivatie om weer te gaan studeren toegenomen waarop ik heb ik besloten om terug naar België te komen, mijn studies Handelswetenschappen te hervatten en actief op zoek te gaan naar een wedstrijdpaard met potentieel voor de Grand Prix.

Riverdance en Freddie

Riverdance is na het EK van 2016 met pensioen gegaan en geniet er ten volop van bij ons in de weide samen met ons bijna inmiddels drie jarige veulen Rose die we op de FDE International Auction hebben gekocht. Tijdens mijn verblijf in Duitsland is ook op mijn jong paardje Freddie bij mij terecht gekomen die heb ik nu inmiddels al 3 jaar, hij wordt dit jaar 7. Freddie is nog groen maar heeft de Junioren oefeningen al goed onder de knie en nu werken we aan de Young Riders oefeningen. Freddie was echter nog helemaal groen en ik had ook nood aan een ervarener paard om sneller weer op wedstrijd te kunnen gaan. Ik heb er 2,5 jaar over gedaan om het paard te vinden waarmee ik een oprechte klik mee zou hebben en die het potentieel vertoonde om later alsook de Grand Prix oefeningen onder de knie te krijgen.

numa 3

Nieuwe troef voor de toekomst Silent Gatano

We praten er niet vaak over maar het is best wel moeilijk om dat pareltje te vinden in deze gigantische paardenwereld. Je moet er zoveel proberen, de klik hebben, hij moet door de keuring komen en noem maar op. Het grappige is dat na 2-3 jaar gezocht te hebben in o.a. Denemarken, Duitsland, Frankrijk en België ik uiteindelijk op 30 km van ons huis mijn pareltje heb gevonden. Hij heet Silent Gatano (Lord leatherdale x Gribaldi) en is een negenjarige ruin van 1m78.

Zowel ik als mijn trainer Sophie Van Lent Baetens (waar ik ondertussen na 11 jaar nog steeds bij train) zijn enorm gehecht geraakt aan dit speciale paard. Hij is erg leergierig, werkwillig en heeft een hart van goud! Het heeft eventjes geduurd eer dat we hem begrepen (want begrijp me niet verkeerd, hij heeft wel karakter ) maar met de know-how van Sophie en onze persistentie is het resultaat op de dag van vandaag hoger dan verwacht! We zijn in het najaar van 2019 twee keer op wedstrijd uitgekomen in de Prix st Georges rubriek met scores rond de 67%, een goede start om verder op te bouwen want er is nog ruimte voor veel meer en hij loopt ondertussen ook al veel beter!

Knipsel numa 3

Uiteindelijke doel de GP U25

Het is ook even wennen voor mij om na zo een lange tijd weer op wedstrijd te gaan want het is immers al weer eventjes geleden. Natuurlijk is het jammer dat we door de huidige corona-crisis niet verder op wedstrijd kunnen gaan maar dat belet ons niet om dagelijks door te trainen tijdens deze mooie lentedagen! We zijn momenteel de Inter 1 aan het oefenen met als plan in deze rubriek uit te komen. Alsook zijn we sinds kort met Grand Prix oefeningen bezig; passage, piaffe, wissels om de 2 en 1 neemt hij allemaal super goed en snel op! Mijn droom is natuurlijk om (eens hij klaar is) uit te kunnen komen in de GP U25 maar dat zal nog eventjes duren, alles op zijn tijd! Het allerbelangrijkste is samen groeien en ervan te genieten.

Knipsel numa 2

 

Bron: TopTalent Dressage, overname zonder toestemming is niet toegestaan 

Foto's © Numa Verberne

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterwhatsappSubmit to LinkedIn
Schrijf reactie (0 Reacties)

|| TopTalent Dressage Talent Uitgelicht Jumping Amsterdam 2020 ||

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterwhatsappSubmit to LinkedIn
Schrijf reactie (0 Reacties)

||Talent Uitgelicht Subtop Meerdaagse Tolbert 2019||

In deze aflevering zijn wij aanwezig geweest bij de Meerdaagse Subtop Wedstrijd in Tolbert. Hier stond o.a. het wedstrijd debuut van Glock's Total US & Edward Gal op het programma. Ook spraken wij met Coco Soffers, Fleur Prinsen en Danielle Heijkoop.

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterwhatsappSubmit to LinkedIn
Schrijf reactie (0 Reacties)