Webshop

BezoekWebshop

Op zoek naar de leukste artikelen voor jouw paard?
Bezoek dan ook onze webshop!

Social Media

 

Follow us on FacebookFollow us on Facebook  instagram  

Lidmaatschap

Ben je nog geen lid van Toptalent Dressage?
Schrijf je dan nu in! Een lidmaatschap biedt je vele voordelen!

  • Een eigen profiel
  • Een eigen fotogalerij
  • De mogelijkheid tot het plaatsen van advertenties (tegen betaling)
  • Het bekijken van andere profielen

Login

Inloggen met Facebook

App

Google Play  
Google Play  

 Toptalent Dressage Nieuws

**Dag I: trainingskamp Jeugd (EK Dressuur)**

Van 1 tot 3 juli vindt op stal Seren in Vorden het trainingskamp voor de Junioren, Young Riders en ponyamazones plaats. Onder toeziend oog van bondscoach van de Jeugd Tineke Bartels én bondscoach van de senioren en O-jurylid Wim Ernes, worden de laatste voorbereidingen getroffen voor het EK in Compiegnè, dat plaatsvindt van 10 tot 14 juli. DVB volgt Debora Pijpers tijdens dit kamp op maandag 1 juli. De amazone is met Besterly’s Now I’m Here lid van het team Young Riders.

11.00 u: ‘Nowie’ is gewassen, de spullen zijn schoon en ingepakt, paspoort, videocamera en oortjes mee..We zijn er klaar voor en hebben er zin in, op naar Vorden :-)!

12.45 u: Geen leuk nieuws voor mijn teamgenote Danielle Houtvast: ze laat weten dat ze vanwege een blessure van haar paard Rambo niet deel kan nemen aan het EK. Sterkte Danielle! Reserve Rosalie Mol zal dus als teamlid meegaan naar Compiègne.

13.00 u: Aankomst op stal Seren. Wat een mooie stal en accommodatie! ‘Nowie’ voelt zich, net als de andere teampaarden, meteen thuis in de grote lichte stal. Samen met de Junioren en Young Rider teams, alle ouders, bondscoach Tineke Bartels, Wim Ernes en teamveterinair Henk van Dijk worden we ontvangen met een lekkere kop soep en broodjes.

13.30 u: Ik vlecht Nowie zodat hij er straks netjes uitziet in de proefgerichte training.

15.00 u: De junioren beginnen met de training. Jasmien de Koeijer rijdt als eerste de landenproef die beoordeeld wordt door Wim Ernes. Met een ‘oortje’ krijg je commentaar tijdens de proef en met een camera wordt alles vastgelegd. Meteen na de proef worden verbeterpunten onder leiding van Wim Ernes en Tineke geoefend. Daarna volgen Dana van Lierop, Jeanine Nekeman, Jeanine Nieuwenhuis, Rosalie Bos, Rosalie Mol, Stephanie Kooijman, Anne Meulendijks en ik.

17.40 u: Fijne tips gekregen van Wim Ernes en Tineke! We hebben nog wat extra aandacht besteed aan de pirouettes en keertwendingen. Nowie is topfit, dus deze vorm proberen vast te houden, is de conclusie.

18.00 u: Niets wordt aan het toeval overgelaten: onder leiding van teamveterinair Henk van Dijk wordt de veterinaire keuring geoefend. Iedereen stelt zijn paard goed voor, de ‘proefkeuring’ verloopt soepeltjes. Henk controleert na afloop de paspoorten van alle paarden.

19.00 u: De eerste teambespreking. Iedereen zit bij elkaar, Tineke bespreekt praktische zaken. Bijvoorbeeld wanneer we weggaan, of we een ‘Holland-kamp’ inrichten (antwoord: ja natuurlijk!), een gezamenlijke voertijd voor de paarden en de volgorde van starten wordt bepaald.

19.30 u: lekker en gezellig: met z’n allen eten van de barbecue!

20.30 u: Iedereen stapt nog even een laatste ronde aan de hand met de paarden, even grazen, dan krijgt Nowie zijn stalbandages om en vertrek ik richting hotel. Morgen weer fit beginnen aan de tweede trainingsdag!

Informatie is van www.cobyvanbaalen.nl

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterwhatsappSubmit to LinkedIn