Login

Inloggen met Facebook

App

Google Play  
Google Play  

 


cover photo

Rachelle Seijbel

Bericht versturen
Als vriend toevoegen

Over mijzelf

Basis informatie

 • Geslacht

 • Geboortedatum

  1993-08-16
 • Over mijn

  Even voorstellen :
  Mijn naam is Rachelle Seijbel, momenteel 21 jaar en studerend als modeontwerpster.
  Ik ben wonend in zeeland samen met mijn familie en natuurlijk met mijn paard Sambucco!

  Sinds jong af aan was ik al in het zadel te vinden. Het begon met manege lessen, en soms een rondje op een pony die mijn tante in het bezit had. Rond mijn 8ste jaar kreeg ik dan ook mijn eerste paard genaamd Lotus. Natuurlijk was ik nog veelte klein voor hem, maar van hobby amazone ben ik later toch de wedstrijdsport met hem in gegaan. Na onwijs veel geleerd van hem te hebben, brak het punt aan dat hij verkocht werd. Daar heeft iedere ruiter of amazone het moeilijk mee, zo ik idem dito... Gelukkig kreeg ik daarvoor in de plaats mijn nieuwe topper Sambucco!

  Sambucco kreeg ik toen hij 2,5 jaar oud was ( wel zadelmak ). Voor mij voor het eerst dat ik in aanraking kwam met een jong paard. Nadat ik het eerste jaar zelf met hem aan de slag ben gegaan, ben ik verhuisd met hem naar Dressuurstal Nijpjes waar wij 2,5 jaar succesvol gestaan hebben. Mijn trainster reed hem daarvoor al 1 maal per week , omdat ik zelf tegen wat probleempjes aanliep. Dat werd al gauw 4 á 5 maal per week sinds we verhuisde. Samen hebben hun een zeer succesvol 2,5 jaar beleefd in de wedstrijdsport, en heel veel titels op hun naam gezet :
  - zilvere medaille sublicup 2012
  - winnaar interland fokdag 2012
  - Master of Dressage 2013
  - 2 maal pavocup boven de 70 punten!
  - Zeeland Outdoor kampioen 2013
  - Master of dressage 2014
  - Z2 overal kampioen ( proef + kur ) zeeland outdoor 2014

  Na 2,5 jaar ontzettend veel geleerd te hebben , en na deze prachtige prestaties hebben wij besloten om Sambucco een ruiterwissel te geven... Ik ging namelijk zelf weer aan de slag met hem.

  Na veel trainen en oefenen ben ik op het punt beland echt weer een combinatie met hem te worden. Hij is natuurlijk 2,5 jaar super gereden, maar alsnog is het een hele klus om alle knopjes weer naar je eigen hand te zetten.

  In November 2014 ben ik met hem gestart in de klasse L2 waar we eigenlijk doorheen vlogen. Helaas door een blessure bij mezelf heb ik geen startplek in december weten te bemachtigen voor de zeeuwse kampioenschappen.

  2015 begon voor ons dan ook super. We mochten een week op training bij Imke Schellekens - Bartels. Een top moment waar we veel geleerd hebben. Bij terugkomst waren we dan ook M klaar, waar we momenteel in te vinden zijn.

  Er staan dit jaar prachtige dingen op de planning. Natuurlijk heb ook ik een doel met Sambucco... maar tot dat ons doel bereikt is, doen wij ons uiterste best om prachtige resultaten neer te zetten!
 • Klasse

 • Instructeur/Instructrice

 • Profieltype

Contact informatie

Onderwijs

Lid sinds
maandag 26 januari 2015 00:18
Laatst online
5 jaren
 • Sharon is vrienden met Rachelle Seijbel
 • Rachelle Seijbel

  Na 2 weken iets een dip te hebben in de ring zijn we er weer bovenop. Sambucco wint gisteren het zzl, nog wel een paar storingen maar gaat zeker weer de juiste kant op!

  Maudi Baas Gefeliciteerd Jullie zijn echt super combi samen
  6 jaren Bewerk Verwijder
 • Rachelle Seijbel

  Fijn aan het trainen met Sambucco. Vorige week wedstrijd gehad en ging helaas niet zoals gepland. Zelf!!! heel erg de wissels verknalt waardoor er misschien 1 goed was van de 12/13. Dus paar dikke 4re gekregen op mn protocol. Als nog met winst naar huis, en zoals ik altijd zeg 'daar leer je alleen maar van. Zondag mogen we weer, en dan ga ik me meer focussen en meer voorbereiden op de wissels in de proef zelf. Nu wacht ik eigenlijk teveel af. Thuis springt hij namelijk elke wissel loepzuiver van de grond af. King of Diamonds staat lekker weer binnen met zijn vriendjes. Gelukkig maar want het is echt shit weer buiten. Kan echt niet wachten om met hem aan de slag te gaan. Zn bouw is nu al zo mooi voor een 1,5 jarige. Hij krijgt echt een spekhals en zn kont is nu al mooi vol. Alleen nog even wat groeien, hoop dat hij tussen de 165-170 gaat worden. Sambucco is 174 en zeg eerlijk wil geen hogere haha.
  Iedereen een fijn weekend en succes mochten je op wedstrijd gaan.

 • Rachelle Seijbel

  Jeeej we hebben het overleefd zonder spoken haha! 221 en 222,5 , en totaal niet vlekkenloos. ik moet nog wat oefenen aan mn stuurkunsten in de wissels. Hij werd echt mega heet en kriebelig waardoor mn galoptour totaal niet was zoals ik had gehoopt, en de wissels waren echt een feestje. Wel mooi dat we dan nog prijs rijden ook in een grote rubriek. Nu al zzl+6 in 3 wedstrijden. We waren gisteren pas rond 22:00 thuis, en ik vond hem vanmiddag daarom ook slapend in zn stalletje. Lekker een paar daagjes vrij!

  Milou Dees Gefeliciteerd !
  6 jaren 1 Bewerk Verwijder
 • Rachelle Seijbel

  Zin in morgen, maar wel erg spannend. Onze eerste indoor wedstrijd... Zoals jullie weten was Sambucco vorige winter erg panisch in elke binnenbaan. Hopelijk is hij dit nu totaal vergeten, en gaan we weer knallen. Hij loopt fantastisch, dus we zijn er zeker klaar voor. Fingers crossed! - feeling excited

 • Rachelle Seijbel

  Vanmorgen rondje zzl met sambucco. Voor het eerst 2 proeven gereden ( vorige keer reed ik er 1, vanwege pirouette die we nog niet goed beheersen .. Tenminste dat dacht ik. We kregen hier 4x een 7 voor!) . Sambucco liep in de eerste proef top! Paar kleine slingertjes , maar dik tevreden. Tweede proef wel 2 flinke fouten , maar ook veel goede dingen. Dit al resulteerde op 66% en 64,2% wat dus 3 wp zijn! Daarnaast nog een 1e en 2e plek tussen de toppers . Al met al mega tevreden!

 • Rachelle Seijbel added a video.

  gisteren weer een les meegepakt. had mijn aller eerste 1ner !!!

 • Rachelle Seijbel

  Terug van een weekje Ibiza. Sambucco had lekker een weekje vakantie, en dat was goed te merken toen ik er voor het eerst weer op ging. Ondertussen alle knopjes redelijk teruggevonden haha. Nog even aan de bak want zaterdag mag hij weer mee op wedstrijd voor 1 proef zzl.

 • Rachelle Seijbel

  sambucco liep goed op de ttd clinic. zelf ook fijn gereden, dus wat de uitslag ook word ik bent tevreden !!

 • Rachelle Seijbel

  Vanmorgen stiekems mijn zzl debuut gehad met sambucco, en wat denk je. Hij wint onze aller eerste zzl proef met 64,2%!! Zeker nog veel verbeter punten maar ik ben zo trots op hem hoe hij blijft lopen in die proef en hoe hij zich heeft gedragen. Nu officieel zzl! Jippie!!! Nu even paar daagjes rustig aan en ons opmaken voor de ttd clinic - feeling loved

  Janine Bos Super!! Gefeliciteerd!
  6 jaren 1 Bewerk Verwijder
 • Rachelle Seijbel

  Dubbele dag vandaag. Vanmorgen was oma gecremeerd. Zij was spijtig afgelopen maandag gestorven . Daarna stond het ZK nog op het programma. Met 20% focus en totaal geen gevoel meer toch m'n proefje willen rijden. Sambucco heeft mij er dik doorheen gesleept. Helaas maakte ik zelf nog wat kleine foutjes , en dit leverde net 1 plaatsje onder de finale van morgen op. Na omstandigheden wel tevreden en zeer trots op m'n knollie!!

  Lisette Born Gecondoleerd
  6 jaren 1 Bewerk Verwijder
 • Rachelle Seijbel

  Oeps al even niks geplaatst op TTD. Afgelopen dagen zijn wij aanwezig geweest bij Flanders Dressage event. Sambucco heeft zich werkelijk ( op 1 keer ná ) super gedragen! Ik kreeg hem rondgestuurd in de grote bak baan buiten, en hij was mega rustig in de tent waarin hij moest overnachten. Helaas zijn de regels in Belgie iets anders dan bij de rest... Dit betekend voor mij dat ik dag 2 en 3 over moest gaan op stang en trens ipv alleen op trens. Ik heb gekozen om dit niet te doen om meerdere redenen ( voornamelijk omdat hij het niet kent ). Wel was dit zeker een ervaring rijker, en doen wij volgend jaar zeker weer mee. Ik had nog een filmpje maar helaas te groot om hier in te uploaden. Als ik tijd heb ( en vooral zin heb ) dan gooi ik hem nog even op youtube en stuur ik de link!

  Rachelle Seijbel super lief dankjewel Maudi Baas . doe je ook mee aan het zk?


  Ja met beide pony,s om 11 u in de L1 met Idem en om ,16.23 in de L2 met golden
  6 jaren Bewerk Verwijder
 • Rachelle Seijbel added a video.

  Vandaag geoefend met de kur die ik geleend heb van een vriendin. Hopelijk mogen wij deze rijden op flanders dressage events. We moeten nog 1lijn aanpassen, en nog een keer doorrijden dan zijn we er hopelijk klaar voor! Vorige week zijn wij voor het eerst naar de aquatrainer geweest! Dat was zo super leuk, en ik merkte de dag erna meteen verschil in de stap. Helemaal positief, dus gaan we zeker vaker doen!

 • Sem Stiemer is vrienden met Rachelle Seijbel
 • Rachelle Seijbel

  Wat een hitte vandaag. S ochtends vroeg gereden en Sambucco afgespoten en terug op stal gezet. Ik vind het voor de paarden echt te warm om nu in de open vlakte (zonder schaduw) op wei te staan. Ben in de middag nog een keer terug geweest om opnieuw af te spuiten. Natuurlijk mag King of Diamonds niet ontbreken, ook hij kreeg vandaag zijn aller eerste douche, en leuk dat hij het vond haha! Gister mocht Sambucco mee op les in 30 graden, arm beest haha. Hij kwam al bezweet van de trailer af dus hij was niet top fit met de hitte, als nog goed kunnen trainen en keertwendingen en pirouettes getraind. Het is ook nooit goed in nederland...maar ik vind dit weer echt TE warm

 • Rachelle Seijbel

  Zo trots op Sambucco. Na 3 daagjes vakantie en gister een buitenritje heb ik heb vandaag weer opgepakt om de kur te oefenen. Natuurlijk eerst goed losgereden, en weer gewerkt aan de pirouette... en hij springt ze dus gewoon!!!!! Ik heb dit misschien 5x geoefend en hij vind het helemaal leuk! De kur moet ik nog wel wat lijnen veranderen anders is het een race tegen de muziek.

  Maudi Baas Ik heb de kur die vroeger van mijn zus was, efteling muziek. Hij is zo leuk.
  6 jaren 1 Bewerk Verwijder
 • Rachelle Seijbel

  Sambucco geniet lekker van zijn paar vrije dagen. Volgende week weer wat oppakken en klaarstomen voor Flanders in belgie. Wordt mijn eerste wedstrijd buiten Nederland, maar zeker niet mn laatste! Heb er echt suuuuuuuuuper veel zin in, en alles is al helemaal geregeld en klaar (meeneem lijst, dag planningen ect). Dat betekend ook dat ik misschien mn debuut mag maken in een kur. Ik heb hiervoor een kur geleend van mn lieve vriendinnetje! Volgende week rijden om te kijken hoe mijn lijnen moeten, tempo ect. Krijg volgende week ook nog veel foto's van de wedstrijd van vorige week in Strijen, super benieuwd. Iedereen nog een fijne zondag

  Maudi Baas Super leuk vooruitzicht
  6 jaren 1 Bewerk Verwijder
 • Rachelle Seijbel

  Dag 2 zeeland outdoor. Geprobeerd iets meer durft te rijden. Wel iets gelukt, maar misschien nog iets te weinig. Wederom 3 winstpunten mee naar huis. Het was echt een mega sterk deelnemers vak met oa mensen die ook gp rijden. In m'n eerste proef prijs, en in de tweede proef helaas net buiten de prijzen. Super trots op m'n aapie die toch maar laat zien dat hij ook bij de beste hoort! Nu mag hij lekker een paar daagjes vakantie - feeling excited

  Maudi Baas Super gedaan. Gefeliciteerd
  6 jaren 1 Bewerk Verwijder
 • Rachelle Seijbel

  Super blij over m'n eerste dag zeeland outdoor. Mijn doel was safe , en zonder spanning in de ring naast de bomen , borden en vogels ! Zeer gelukt , misschien iets te safe gereden, maar ben blij. Helaas was die wel weer wat heet geworden bij m'n wissels waardoor er een paar flink de mist in gingen . Mooi 3 winstpunten mee naar huis genomen. Morgen een tandje erboven op, en goede wissels tonen!

  Maudi Baas toppers !!!
  6 jaren 1 Bewerk Verwijder