Login

Inloggen met Facebook

App

Google Play  
Google Play  

 


cover photo

Janine Romijn

Bericht versturen
Als vriend toevoegen

Over mijzelf

Basis informatie

 • Geslacht

 • Geboortedatum

  1966-04-09
 • Over mijn

  Vanaf mijn geboorte ben ik (zwaar) Spastisch. Dit heeft mij nooit van iets weerhouden. Wat ik wil kan ik, wat ik niet kan is blijkbaar niet belangrijk genoeg voor mij, anders had ik wel een manier bedacht om het toch te doen.
  Sinds september 2013 heb ik zelfs een eigen paard gekocht omdat ik naar de paralympics 2016 in Rio wil. Het is een prachtige Tinker ruin, Mister Summer geboren in 2008. Hij is zwart met witte bles en 4 witte sokken.
  Ik heb bewust voor een Tinker gekozen omdat die over het algemeen vrij rustig zijn en niet gauw bang, daarnaast zitten ze vaak heel lekker in stap. Dat is voor mij heel belangrijk aangezien ik qua handicap in grade 1A ben geclassificeerd. Dat is de grade voor mensen met de zwaarste lichamelijke handicap, de proeven bevatten alleen stap.
  Ik train 3x per week zelf op Mister Summer, meer kan ik lichamelijk (nog) niet aan. Sinds augustus 2014 word ik getraind door Nicole, zij is behoorlijk streng en dankzij haar heb ik al zoveel beter leren rijden, echt ongelofelijk. Ondanks mijn spasme krijg ik Summie steeds meer in aanleuning, wat heel moeilijk is voor mij.
  Mijn mental coach is niemand minder dan Emile Ratelband, hij gelooft in mij. Hij komt zeer regelmatig naar mijn trainingen kijken en helpt mij te zien wat er goed gaat. Soms ben ik weleens te streng voor mezelf.
  Ja, ik mag mij gelukkig prijzen met goede mensen om mij heen die mij ook elke keer weer helpen op- en afstijgen. Als die er niet waren zou ik niet eens kunnen paardrijden. Het enige kleinigheidje dat er nog ontbreekt om Rio te bereiken zijn sponsors...
 • Klasse

Contact informatie

Onderwijs

Lid sinds
woensdag 29 oktober 2014 19:51
Laatst online
Nog nooit ingelogd
 • Romy Verhoeven is vrienden met Janine Romijn
 • Janine Romijn

  Spectaculaire actie bij para-dressuurtwedstrijd. Lees het op www.facebook.com/…

 • Janine Romijn

  Zaterdag 15 november staat er weer een wedstrijd Para-dressuur in grade 1A op het programma. Ik zal 2 proeven rijden. Ik hoop dat Mister Summer meewerkt, want de afgelopen 2 weken is meneer verschikkelijk aan het puberen! En hij weet dat ik door mijn lichamelijke handicap, net te weinig kracht heb om hem ff flink aan te pakken. In onze proeven zitten bijv. 2x een volte 8 meter, daar maakt hij gewoon 15 meter van op dit moment. Terwijl we het 100 keer bijna perfect hebben gedaan, nu dramt hij gewoon overal dwars doorheen. prachtig over zijn schouder overstappend. tja dat is niet de bedoeling, hoe knap het ook is. Ik zie het wel. Op zich vind hij wedstrijden altijd leuk en hinikt van plezier naar alle paarden, dus ik hoop dat hij zaterdag weer in een goede bui is en met mij wil mee showen wat we kunnen....

 • Lisanne Ekkel is vrienden met Janine Romijn
 • Lisette Born is vrienden met Janine Romijn

Groepen

Nog geen lid van groepen.