Login

Inloggen met Facebook

App

Google Play  
Google Play  

 


cover photo

Silke Walrave

Bericht versturen
Als vriend toevoegen

Over mijzelf

Basis informatie

 • Geslacht

 • Geboortedatum

  1994-05-12
 • Over mijn

  Ik ben 21 jaar oud. Ik rijd al paard toen ik ongeveer 7 was en daarvoor af en toe op een paard gezeten maar niet echte lessen.
  Vanaf mijn 7e ging ik op een manege rijden en in de tussentijd kreeg ik een verzorgpony waarmee ik lekker naar buiten ging en leuke ritjes mee maakte.
  Uiteindelijk kreeg ik een ander verzorgpaard omdat die andere toch wel klein werd en mijn moeder wilde ook gaan rijden. We kwamen terecht bij een leuke arabier. Hij had al L2 niveau, maar was een hele tijd niet mee getraind, alleen buitenritten mee gedaan. Door lessen te nemen ging het steeds beter en kreeg ik hem uiteindelijk ook aan de teugel. Mijn moeder reed ook op dit paard en deed ik het samen met haar. Na een tijdje te hebben getraind konden we een keer op wedstrijd. Dit was geen succes want bij het losrijden scheurde hij met mij de bak rond. Uiteindelijk hadden we onze eerste knhs wedstrijd. Toen werden we in de 2e proef 1ste! We hebben samen veel mooie resultaten behaald en lintjes. Uiteindelijk zijn we terecht gekomen in het M1. Hier hebben we ook 10 winstpunten behaald. Daarna ben ik met hem gestopt omdat ik op zoek ging naar een jong paard. Mijn moeder rijd de arabier nog steeds en af en toe train ik hem als zij geen tijd heeft. In die tussen tijd is het trouwens ons eigen paard geworden en had ik voor het eerst mijn eigen paard.

  Nu heb ik een 7 jarig paard, die heb ik samen met een oud-stalgenoot ingereden. Het is een merrie van Johnson. Toen ik voor het eerst ging kijken was het een dik rond propje omdat ze lekker van het gras aan het genieten was. Op het eerste gezicht was ik nog niet verliefd, omdat ik vooral een ander plaatje in mijn hoofd had. De 2e keer was ik wel verliefd omdat ze heel erg een knuffel was en ik voelde mij vertrouwd bij haar. We hebben samen al veel ups en downs mee gemaakt en tot nu toe zijn we er nog elke keer bovenop gekomen, hierdoor is onze band wel steeds sterker geworden en zou ik nooit meer zonder haar kunnen. Het is niet altijd een even makkelijk paard om te rijden en omdat ik ook nog veel moet leren, duurt de weg iets langer. Ik neem gewoon alle tijd, omdat ze nog jong is. We hebben nu ook al een paar mooie prijzen behaald in de B, zoals 2e worden bij Masters of Dressage met een groot deelnemersveld. En rijde nu M1 met winst.

  Ik heb mijn MMZ niveau 3 diploma behaald en mijn persoonlijk begeleider gehandicapten zorg niveau 4. Ik ben verder gaan studeren voor ergotherapie op het HBO en hopelijk in 2019 mijn diploma.

  Ik hoop ooit dat ik met Exclusive (7 jarig paard) mooie kansen krijg en dat we op hoger niveau komen. Maar zo wie zo dat ik nog lang veel plezier van haar zal hebben.
 • Klasse

 • Instructeur/Instructrice

 • Profieltype

Onderwijs

Lid sinds
vrijdag 16 mei 2014 19:55
Laatst online
5 jaren
 • Silke Walrave

  Nu op het NK in Ermelo. Was eerst best spannend omdat ik het hele stuk vanuit Zeeland alleen moest rijden met de auto. Zover rijd ik namelijk bijna nooit met de auto maar ik heb het overleefd vanavond moet een stalgenoot in de klasse L2 paarden rijden. Dus even aanmoedigen! Wie weet zie ik nog wel bekenden??

 • Silke Walrave Deelt 7 foto's in Wedstrijd album

  Afgelopen zaterdag hadden we de kampioenschappen. Wat heb ik genoten van mijn paard. Mijn doel was om mijn eigen zenuwen onder controle te houden en gewoon lekker te gaan rijden. Dat is gelukkig gelukt, helaas van een paar storingen tijdens de proef. Maar dat kon mijn pret niet drukken en ik was zo blij toen ik klaar was. Uiteindelijk ook nog winst gereden (wat de eerste keer is voor mij tijdens indoorkampioenschap) Want meestal liggen de kampioenschappen mij niet zo Zo trots op mijn paardje en als ik dan de foto's van haar zie, word ik steeds meer verliefd haha. Ze wordt echt steeds stoerder en knapper Nu weer lekker verder trainen en dan over een tijdje overstap naar het M2 maken! - feeling pretty

 • Silke Walrave

  Zaterdag weer even wat minder gereden, ze aas beetje stout. Dus even goed aangepakt, maar daardoor liep ze gisteren echt super fijn! Hopelijk gaat ze zo ook lopen op de kampioenschap want dan maken we nog een beetje kans. Vandaag even lekker longeerdagje. En dan deze week nog 2x les en dan zijn we hopelijk klaar voor zaterdag #spannend - feeling excited

 • Silke Walrave

  Vandaag naar Ouddorp geweest. 2x 1ste met 212.5 en 209.5!! Al heel lang aan het hopen op zulke punten en vandaag eindelijk een keer beloond zelfs 2x een 9 op protocol!! Ik.hou wel van zulke jury's, die laag durven punten maar ook hoog durven punten. - feeling happy

 • Silke Walrave

  Zo trots vandaag! Helaas te lang losgereden omdat de tijden opeens nog waren aangepast. Maar uiteindelijk was ze nog super braaf en ben ik 2e van de 13 geworden. Met 194.5 en 1 puntje los van nummer 1. Was ook weer even geleden, dus was super blij en had ik totaal niet verwacht!! - feeling happy

  Maudi Baas gefeliciteerd
  6 jaren Bewerk Verwijder
 • Silke Walrave

  Gisteren was het dan eindelijk weer zover. Na ongeveer 10 dagen stap buitenritjes gedaan te hebben, mocht ik weer draven. Deze keer maar even in de bak gedaan, want had zomaar vermoeden dat ze veel energie zou hebben. Mijn moeder kon er niks aan zien en ik voelde niks raara onder mij en het liefst wilde ze daarna alleen maar draven, wat ook een goed teken was. Dus nu weer lekker gaan opbouwen met haar! Was echt zo ontzettend blij!!

 • Silke Walrave

  Gisteren dus de dierenarts geweest. Ze heeft waarschijnlijk een soort ontsteking bij haar straalbeen en kootbeentjes. Dus nu 10 - 14 dagen op het harde stappen. Mag er wel op dus kunnen kleine buitenritjes doen. Ze heeft ook zakjes gekregen voor in haar slobber. En moet ze 2 keer per dag hebben. Ze is ook gelijk wat stijl er op haar voet gezet door de hoefsmid. Nu hopen dat dit werkt en dat beter wordt. Anders dan moet ik foto's laten maken, want dan is het misschien toch iets anders. Kon er zelf niet bij zijn, maar ben dan zo blij dat ik super lieve mensen om mij heen heb en een super team. Echt zo fijn, geeft mij zo een goed gevoel Nu aankomende dagen maar heerlijk tutten en goed voor haar zorgen,zodat straks over is en we weer heerlijk kunnen genieten met andere dingen!

 • Silke Walrave

  Helaas helaas, gisteren dacht ik dat ze weer goed liep en het weer beter met haar ging. Wilde ik vandaag onder het zadel voelen hoe het met haar ging. Maar toen ik ging draven voelde het gelijk niet helemaal fijn. Toen ff iemand mee laten kijken, maar ze liep idd nog niet echt goed. Op het harde ook nog even geprobeerd, ging wel iets beter maar ook nog niet goed. Dus eigenaar van stal even laten kijken. Gelukkig zou morgen de dierenarts al op stal komen dus kan die gelijk ff naar mijn paard kijken. Helaas moet ik op school zijn. Maar de eigenaar houdt haar dan even vast en laat hij het mij weten wat er aan dr hand is. Dus hopelijk morgen meer duidelijkheid! Want been is niet warm en je mag er gewoon aanzitten.

  Silke Walrave Dank je wel. Nee hoop het ook niet, dus even afwachten.
  6 jaren Bewerk Verwijder
 • Silke Walrave

  Vandaag was ze gelukkig al weer wat meer haarzelf. Ze kon alweer wat meer spelen in de cirkel. Dus morgen waarschijnlijk weer rustig oppakken met rijden en kijken hoe ze voelt. Maar dit gaf weer een goed gevoel om haar zo te zien :-D Diegene die haar in de vakantie had verzorgd, zei ook dat ze weer veel beter liep en vrolijker was. - feeling relieved

 • Silke Walrave

  Vanmorgen weer terug van vakantie. Heb echt een leuke week gehad. Helaas begreep ik dat mijn paardje halverwege de week niet zo fit was. Ze was zichzelf niet en liep heel raar, er zat gewoon geen puf in. Vandaag al iets fitter maar nog niet de oude. Ze had geen koorts en er was niets raar te zien. Dus beetje lastig. Morgen even kijken hoe het dan gaat en anders ff DA naar laten kijken. Maar zo fijn dat ik super lieve mensen om mij heen heb, die er op hadden gelet toen ik weg was.

  Silke Walrave Dank je! Ja hoop het ook. Kijk het deze dagen even aan en als niet beter wordt even laten controleren.
  6 jaren 1 Bewerk Verwijder
 • Silke Walrave

  Vandaag nog even een heerlijke buiten rit gedaan. Morgen nog even op de wei zetten en gedag zeggen, want dan ga ik voor een week op vakantie naar Amerika! Het is al heel lang geleden dat ik op vakantie ben geweest, dus zal wel even wennen zijn zo zonder paard. Maar ze is gelukkig in goede handen en heeft ook even een speel/ vrije week. Kan ze ff bijkomen van het harde trainen! En vandaag was ik zelfs nog op 3FM! Omdat ik ergens op had gereageerd wat ze gezegd hadden op de radio, was echt zo komisch!! Maar tot over een week denk ik!! - feeling excited

 • Silke Walrave

  Een tijdje niks geplaatst omdat het rijden echt niet fijn ging. Maar wel trouw alles gelezen van de rest. Afgelopen donderdag zijn we voor het eerst alleen op buiten rit geweest. Dat hadden we even nodig en ze was super braaf. Vrijdag les gehad en toen kon ik eindelijk weer genieten en zaterdag toch maar naar wedstrijd geweest. Maar ze liep super fijn en heb kunnen genieten en moest er met een lach en ontspannen opzitten, dat is gelukt! Geen grote fouten gereden maar blijkbaar vond de jury toch iets niet zo leuk. Punten vielen beetje tegen, wel 2x winst 184.5 en 181. Zo jammer dat het nooit beloond wordt als je zo een fijn gevoel hebt. Volgende week hebben we allebei een weekje vakantie vanaf de 15e. En daarna weer trainen voor de volgende wedstrijd!

 • Silke Walrave

  Gisteren niet zo fijn gereden op wedstrijd. Ze was weer best sterk en ik ging weer erg spannen. Weer een kleine terugval, maar goed het komt vast wel weer goed. Had 179 en 180 punten dus toch nog mijn laatste puntje en nu M2 startgerechtigd! Dus dat was nog beetje positief

 • Silke Walrave

  Dinsdag weer les gehad, woensdag nog FF gereden. Maar wat was het warm zeg! Donderdag had ze vrij want ik had FF een off paardendag omdat ik een fotoshoot had met mijn moeder en broer vrijdag lekker buitenritje gedaan. Vanmiddag nog even rijden en morgen weer wedstrijd, hopelijk laatste puntje M1 binnen! Zodat M2 start gerechtigd ben. En had nog een super mooi jasje gezien, dus misschien wel gaan aanschaffen! Ook al is wel prijzig, maar zal zo gaaf staan met mijn setje op Chloe - feeling excited

 • Silke Walrave Deelt 3 foto's in Silke Walrave's fotos album

  Gisteren lekker even wat anders gedaan. Heerlijk naar het strand geweest en hoof leeg gemaakt van ons beiden. Nadeel is wel dat ik mij heb open gereden, wat iets minder prettig is. Maar goed het was wel even genieten. Ze had wel in haar hoofd dat ze graag heel hard wilde haha. - feeling pretty

 • Silke Walrave

  Pfoe wat een drukte allemaal. Alweer in de 2e week van school en moet bijna elke dag om half 9 beginnen dus om half 6 gaat de wekker dan. Een paar lange dagen en een paar korte dagen, dus dat is wel lekker. Maandag avond nog een heerlijk kleine buitenrit gedaan met de paarden. Dinsdag nog FF getraind. Gisteren maar een vrije dag gegeven want was zo moe! En vandaag hebben we een keer les van de nijpjes. Gewoon om eens tips te krijgen van een ander, waar we hopelijk weer mee verder kunnen. En de 18e weer wedstrijd! Dus hopelijk dan mijn laatste puntje pakken om M2 start gerechtigd te zijn.

  Maudi Baas Normaal wisselt het rooster bij ons ook, maar in het ecamen jaar helaas niet. Dus voor mij afzien. Het is ook meer omdat ik een achtste vak heb,
  6 jaren Bewerk Verwijder
 • Silke Walrave

  Van de week niet zo veel getraind na de wedstrijd van zondag. Maandag en woensdag ben ik meestal pas rond half 7 thuis van school, dus is dat een rust/ longeer dag voor haar. Dinsdag nog heerlijk zelf gereden en vandaag een lesje. Pfff wat hadden we heg warm na een half uur. Was best pittig maar wel fijn. En ook nog een super leuk cadeau gekregen van de stal eigenaren! Een tijdje geleden lag de stal eigenaresse er uit omdat ze een operatie had aan haar knie. En heb ik samen met een stalgenoot bijna iedere dag de paarden binnen gehaald. Nu kregen we een cadeau bon t.w.v 50 euro om bij mijn instructrice te lessen!! Dus kan ik FF 2 lesjes doen! Echt super fijn, want dat bespaart mij weer geld en vind het een super leuk gebaar. Ook al had het niet gehoeven, maar wel leuk dat het zo gewaardeerd wordt, dat heb ik op andere stallen wel eens minder ervaren. - feeling happy

 • Silke Walrave

  Gisteren weer wedstrijd gehad, tijdens het losrijden had ik echt hele gave stukken. Maar dit kan ik helaas nog niet in de proef laten zien. 1ste proef had ik een grote fout. Omdat ze werd niet van plan was om goed aan te springen. Dus daar wat lage cijfers, helaas vielen punten als nog tegen. Maar goed had ik ook wel beetje verwacht bij die jury. 2e proef goed weten te herpakken en sprong ze eindelijk weer goed aan! Dus was ik al tevreden dat we dat eindelijk weer hadden overwonnen. Want thuis doet ze het altijd goed maar op wedstrijd bouwt ze bij dat ene onderdeel spanning op en dan gaat het mis. Ik was hier 2e met 189 punten! Van het M1 en M2 in handicap. Dus helemaal happy!. Nu nog 1 puntje en dan M2 startgerechtigd.

  Silke Walrave Dank je wel Maudi Baas!
  6 jaren 1 Bewerk Verwijder
 • Silke Walrave

  Paarden al lekker op de wei. Heel veel plezier en succes bij de clinic!! Jammer dat ik er niet bij kan zijn. Wij hebben wedstrijd, want hebben ons ritme nodig en dit was net een dag die het gunstigst uit kwam. Hopelijk halen we gelijk de laatste puntjes van het M1 binnen.