Login

Inloggen met Facebook

App

Google Play  
Google Play  

 


cover photo

Kim van den Bogaard

Bericht versturen
Als vriend toevoegen

Over mijzelf

Basis informatie

 • Geslacht

 • Geboortedatum

  1997-05-26
 • Over mijn

  Hoi, ik ben Kim van den Bogaard en ik ben 16 jaar. Ik ben op mijn 7de begonnen met paardrijden, en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Ik heb nu een 6-jarige merrie van Flemmingh X Jazz, genaamd Corvette. Echter heb ik wel mijn beperkingen. Ik ben geboren na een zwangerschapsduur van 26 weken en 5 dagen(!!) Met de nodige consequenties van dien. Ik ben als baby meerde malen geopereerd en heb een aantal hersenbloedingen en klaplongen gehad. Na een half jaar in het ziekenhuis mocht ik eindelijk naar huis, wel met sondevoeding en zuurstof. Dit was ik een maand voor mijn eerste verjaardag kwijt. Toen ik 4 maanden oud was liep ik al bij de fysiotherapeut, en nu nog steeds. Aangezien mijn hersenen ook nog niet goed ontwikkeld waren, was de fijne motoriek niet goed, een bal vangen kon ik bijvoorbeeld bijna niet. Ook mijn evenwicht, balans en coördinatie en spierkracht zijn hierdoor niet optimaal. Hier ondervind ik tijdens het paardrijden nog hinder van. Mijn instructrice, Michelle van Lanen, adviseerde mij om mezelf te laten keuren voor de para-dressuur. Dit om de dispensaties voor de reguliere dressuur. Dit heb ik gedaan, en ze hebben mij ingedeeld in de Grade 3. Mijn vader kende Miranka Schellekens nog van vroeger en vroeg haar om advies over wat nu het slimste was om te doen. Miranka adviseerde mij om een keer te komen lessen, dan kon ze mij ook zien rijden. Ze liet mij met een lussenteugel rijden. Dit is één van mijn dispensaties. Dit was voor mij het Ei van Columbus! Ook de methode van Miranka klikte super goed. Mijn paard, Corvette, reageerde er heel goed op. We waren allebei meteen om! Sindsdien lessen we iedere week, en gaan we met sprongen vooruit. We rijden in de reguliere sport in de klasse L1.
 • Klasse

Onderwijs

Lid sinds
maandag 30 december 2013 09:17
Laatst online
7 jaren
 • Kim van den Bogaard

  Vandaag een nieuw aangepast Custom zadel aan laten meten. Mede dankzij de sponsoring van de DVB Foundation en Custom zadels! Over 3 tot 4 maanden is ie klaar, kan niet wachten!! Net prinses gewassen en gevlochten. Morgen de Rabo Talentendag in Ermelo, voor het eerst de Team Test (Landenproef) Grade 3 rijden voor een Internationale jury. Veel zin in!!!

 • Kim van den Bogaard Heeft zijn omslag foto veranderd

  7 jaren

 • Kim van den Bogaard Deelt 3 foto's in Kim van den Bogaard's fotos album

  Erg trots op Corvette!!! Ze liep super tijdens de demo voor de DVB Foundation vanmiddagop de Merwede HorseFair te Spijk! Ondanks dat ze het af en toe wat spannend vond, bleef ze knap doorlopen. Een hele leerzame ervaring en natuurlijk fijn om zo de DVB Foundation wat meer onder de aandacht te brengen. En zelfs onze eerste ereronde gereden! Wat werd ze gaaf - feeling loved

  chelsey van 't zelfde Ik heb je gezien je reed fantastish !
  7 jaren Bewerk Verwijder
 • Kim van den Bogaard Heeft zijn omslag foto veranderd

  7 jaren

 • Paul Spierenburg Kim van den Bogaard
  7 jaren

  gefeliciteerd

 • Kim van den Bogaard

  Wat ben ik toch trots op m'n knappe prinses!! Loopt gewoon even naar een 3e plaats van de 16 starts met 190 punten! Mijn doel was al bereikt toen ik de ring uitkwam, gewoon lekker rijden en genieten. Deze mening deelde de jury duidelijk. We flikken het toch maar weer, als een (bijna) 18 jarige met lichamelijke beperking tussen alle volwassenen die 'gezond' zijn

 • Kim van den Bogaard

  Weer een hele tijd geleden dat iets iets geplaatst heb. Tja er was ook niet veel nieuws te melden. Aangezien mijn lijf nu weer beter aan het worden is, kan ik ook andere hulpen geven. Hierdoor is de communicatie ook wat lastiger. Maar het gaat nu al stukken beter. We zijn zelfs al weer aan het trainen richting de FEI Team Test!! We komen er wel weer, maar hebben geduld nodig! Deze week komt ook als het goed is de catalogus van Animo Italia uit, waar ik ook in sta als een van de 2 Nederlandse Para-ruiters! Onwijs gaaf, en ben heel benieuwd naar het resultaat!!

 • Kim van den Bogaard

  Wat gaaf!!! Ik heb het bericht gekregen dat ik voortaan gesponsord en ondersteund ga worden door de DVB Foundation met lessen bij mijn trainer Miranka Schellekens te Best!! Wat een super mooie kans om onszelf door te ontwikkelen richting de topsport!

 • Kim van den Bogaard

  Trots op m'n prinses Corvette! Vandaag in Den Dungen 3e geworden in de L1!! En dat terwijl halverwege de proef mijn benen in de kramp schoten en ik kapot ging van de pijn, ook kon ik dus geen been meer geven. Maar mijn meisje liep gewoon door alsof er niks aan de hand was, op mijn stem. Wat een toppertje is ze toch!! Ook super leuk dat er onverwachts een hele fanclub kwam kijken!!!

 • Kim van den Bogaard

  Al weer een hele tijd geleden dat ik iets op mijn profile heb geplaatst. Mijn voeten en handen staan helemaal naar binnen, dus paardrijden op ons oude niveau gaat natuurlijk niet aangezien ik bijna niks kan. Wel de selecties meegerden in de klasse L1. Met een 9e plaats (net buiten de prijzen, 193 punten) in Rosmalen, een 6e plaats (in de prijzen met 191 punten) en helaas een 15e plaats (de jury kon onze preof niet waarderen, maar wel lekker gereden), Mogen we jammer genoeg net niet door naar de kringfinale. Er mogen er 10 door, en ik sta 11e. Wel super trots op mijn meisje, want het is een grote sterkte groep met vooral volwassenen zonder lichamelijke beperking. En als je mij nu ziet lopen lijkt het of ik behoorlijk spastisch ben. We gaan gewoon lekker dooroefenen, en zelf hard aan de gang om mijn lijf weer op de rit te krijgen. Maar vooral geneiten van elke keer dat ik op mijn knappe paardje kan rijden!!!

  kim spierings toch weet wat punten meegenomen! knap van jullie
  8 jaren 1 Bewerk Verwijder
 • Kim van den Bogaard

  We did it again!!! Vandaag de FEI Novice Test gewonnen met m'n knappe prinses Corvette! Wat liep ze geweldig. Zo trots op haar! Helaas dacht de jury er anders over en gaf ons maar 64,77%, terwijl ik hoger had verwacht. Maar het blijft een jurysport. Als kers op de taart ook nog eens een les gewonnen van niemand minder dan Coby van Baalen gesponsord door DVB Foundation!!!! Helaas werd het speldje van TTD alleen als prijs gegeven in de Team en Individual Test, en had ik er helaas geen. En dat terwijl ik ook 1e was! Jammer, want hij had prachtig gestaan op mijn jasje!!! Volgende keer beter.....

  Kim van den Bogaard Ik reed een andere proef, de Novice Test. Deze zou in eerste instantie in handicap zijn met de andere proef, maar nou bleek dit volgens het reglement niet te mogen en hebben ze het toch apart gedaan. Nu hadden ze dus 4 klassen
  8 jaren Bewerk Verwijder
 • Nynke is vrienden met Kim van den Bogaard
 • Kim van den Bogaard

  Gisteren echt super fijn getraind met m'n knappe vos bij Miranka!!! Gaat helemaal goedkomen zondag tijdens de Para-dressuurwedstrijd bij Sintwalrick Overasselt!!

 • Kim van den Bogaard

  Zondag met m'n prinses Corvette onze nieuwe kür op muziek in de Grade III gereden tijdens de Gestelse Ruiterdag. Het was voor haar de eerste keer dat ze een kür liep. In het begin was ze heel heet tijdens het losrijden, maar op een gegeven moment had ik haar weer lekker aan het lopen. Ook een rondje om de ring ging goed, totdat de muziek startte.... De spanning bouwde zich weer snel op. In het drafstuk kon ik het nog eenigzins onder controle houden, maar de stap onderdelen kwamen daardoor niet goed uit de verf. In de galop ging het helaas mis. Ze wilde echt niet langs de geluidsbox en heb moeten improviseren om mijn verplichte onderdelen zo goed mogelijk te redden, maar het leverde toch nog wat flinke storingen op. Uiteindelijk nog een 3e plaats met zelfs 68,5%!!!

  Kim van den Bogaard Dankjewel!!
  8 jaren Bewerk Verwijder
 • Kim van den Bogaard

  Vandaag met m'n knappe prinses Corvette naar de Nationale Rabo Talentendag geweest. Wat vond ze het spannend op zo'n groot en eng terrein!! Maar ze bleef super braaf gelukkig! Het rijden ging heel lekker, ik ben in elk geval dik tevreden. Nu maar hopen dat de coaches en bondscoach het goed genoeg vinden!!! Super trots op m'n meisje, op naar de kür zondag!

 • Kim van den Bogaard

  Jes!! Mag met m'n knappe prinses Corvette naar de Nationale Rabo Talentendag op het KNHS centrum te Ermelo in de discipline Para-dessuur!!!! Wordt super gaaf! Trots op m'n meisje!!

  Op 28 maart van dit jaar uitgekozen als Talent uitgelicht. Toen gaf ik aan dat dit mijn doel was voor het komende jaar. Super gaaf dat dit nu gelukt is, terwijl mijn lijf het afgelopen half jaar geen kant op wilde!!