Login

Inloggen met Facebook

App

Google Play  
Google Play  

 


cover photo

Nikita Cheung

Bericht versturen
Als vriend toevoegen

Over mijzelf

Basis informatie

 • Geslacht

 • Geboortedatum

  2003-08-05
 • Over mijn

  Ik ben Nikita Cheung en er is niets wat ik zo leuk vind als paardrijden. Ik rij dressuur met mijn B Welsh pony Casperhof's Harry ( roepnaam Bo) en we zijn nu M2. In de B, L1, L2 en M1 zijn we kringkampioen geworden en in de B ook Regiokampioen. In de L1 werden we reserve Regiokampioen en in de L2 Regiokampioen plus 6de op het NK. In de zomer van 2014 zijn we in de klasse M1 kringkampioen geworden en Regiokampioen. Op de Hippiade hebben we een bronzen medaille gewonnen! Mijn pony en ik zijn allebei zo goed als groen begonnen, we hebben alles samen geleerd. Ik volg in de zomer ook crosstrainingen met hem en we zijn ook al 2x op KNHSkamp geweest. Ik vind hem de leukste liefste mooiste knapste pony van de hele wereld. Hij kan ook buigen en heel goed kusjes geven. Sinds eind september 2013 heb ik ook een prachtige Dpony op stal staan, hij heet Brillant en is een Duitse Rijpony ruin van 10 jaar. Brillant kan al heel veel, hij heeft met zijn vorige amazone Z2 gelopen en ik kan dus superveel van hem leren. Brilant en ik vliegen door de klasses heen B+15, L1+20 en L2+16 in 4,5 en 5 wedstrijden. In de L1 zijn we afgelopen januari Kringkampioen geworden en we waren derde met de Regiokampioenschappen in de L2. *trots* op die knappe man! Op het Amalia concours in april 2014 ben ik overall 'beste ponyruiter' geworden met Brillant en overall tweede met Bo!!! Ondertussen rijden Brillant en ik M2 nadat we in de M1 kringkampioen geworden zijn met 63,50% en 69,67% Die laatste punten waren ook goed voor een extra prijs voor de ponyruiter met de hoogste punten van alle klassen over de hele dag! Op de regiokampioenschappen werden we derde en zo mocht ik met 2 pony's naar mijn allereerste Hippiade!!!
 • Klasse

Onderwijs

Lid sinds
vrijdag 04 oktober 2013 08:50
Laatst online
6 jaren
 • Nikita Cheung Geldrop Hippique
  6 jaren

  Ik rij vrijdag om 16.21 uur en zaterdag om 9.46 uur. Super spannend en heel erg leuk vind ik het.

 • Nikita Cheung

  Gisteren een superles gereden met Brillant en vandaag heel fijn door kunnen trainen met waar we mee bezig zijn....en dat is......jaja PASSAGE! Hij gaat super goed. We doen dit vooral voor krachtopbouw en betere verzameling en weet je, het werkt! Mijn knappertje wordt maar mooier en mooier. Vandaag ook erg fijn gereden met Snow-Flake, gewerkt aan de nageeflijkheid en in-uitjes gesprongen. Bij Snow is controle houden de uitdaging want ze wordt heel heet van het springen en dan is de rem een beetje kwijt. Ook gehoord dat ik een andere merrie die ik rij uit mag brengen in de IBOB test, Super stoer!!!

  Megan van der Molen Leuk! Pasage is echt een gaaf gevoel!
  6 jaren Bewerk Verwijder
 • Nikita Cheung

  Vandaag serieus aan de dressuur met Brillant, die knapperd gaat maar beter en beter. Hard gewerkt net als gisteren want morgen komt Douwe me les geven. Beetje teleurgesteld wat ik had graag in Roosendaal willen starten...sniksnik. Nu heeft mijn moeder me ingeschreven voor in de zomervakantie in België. Trainen we gewoon door ;-)

  Rowi Pille Jammer dat je niet mee kan doen in Roosendaal maar wat gaaf dat Briljant zo goed gaat!
  6 jaren Bewerk Verwijder
 • Nikita Cheung added a video.

  De tijd vliegt echt en ik vlieg ook soms! Zoals gisteren toen ik mee mocht doen aan de Internationale ponyren in Baden-Baden. Ik had startnummer 1 en mijn pony heet Secret Arrow, het was voor Secret haar derde echte wedstrijd want ze is net 4 jaar. Wat heeft ze het goed gedaan na een beetje rare start waarbij 2 pony's bleven staan en wij net als 6 andere pony's een valse start hadden. Prachtige derde plaats.....zo trots op die knapperd! Ze was best moe maar deed het toch maar mooi voor mij.

 • Nikita Cheung

  Zo hé de tijd vliegt!! Heel druk gehad de laatste weken, lekker veel getraind. Ik ben ook bezig met het inrijden van een jonge ruin, hij heet Fantastic en dat is hij ook...fantastisch lief!!!! Vandaag voor het eerst los gereden in de grote rijbaan, wel eerst aan de longe begonnen maar hij was zo braaf dat we na wat draf en galop werk besloten dat het best los kon. Hij voelt nog een beetje wiebelig maar ik weet zeker dat hij straks heerlijk zit in galop. Hij zoekt ook steeds beter contact met mijn hand en de stukjes dat hij nageeft worden steeds langer al durft hij soms ook nog een ruk aan mijn armen te geven. Brillant gaat ook heel fijn, afgelopen zondag was zijn oude amazone hier en ze heeft ook nog even op hem gereden. Ze vond hem goed voor elkaar en ze heeft verteld over vroeger. We zijn daarna op buitenrit geweest, zij op Snow-Flake en ik op Brillant. Heel gezellig dat ze er was, ze gaat nu voor haar studie op stage naar Amerika. Gaaf hé?!

  Nikita Cheung Fantastic is een paard! Hij heeft een heel sjiek voorbeentje en een heel erg lekker soepel lijf.
  6 jaren 1 Bewerk Verwijder
 • Nikita Cheung

  Na een super weekend waar ik met Snow mijn eerste GEWONNEN springwedstrijd had......ruim 3 seconden sneller dan de nummer 2 heb ik vandaag ook een top les gehad van Douwe. Brillant liep zooooo fijn, zijn draf wordt steeds gaver. We hadden een paar appuyementen die echt flitsend waren. Ook gewerkt aan de uitgestrekte draf en Brillant ging heel mooi 'zitten' zoals Douwe dat noemt. Snow liep ook fijn, ze wordt steeds vlugger te wenden. Ik ga naar de regiokampioenschappen B springen paard met haar! Dit weekend doen we nog een wedstrijd om te oefenen en dan volgende week Regio. Best spannend.

 • Nikita Cheung

  Vanmorgen al vroeg training op de Flexchair bij de fysio, heel nuttig en ik krijg steeds meer controle over mijn bewegingen. Daarna Snow gereden, vooral veel galopwerk. Veel schakelen in het tempo en veel wendingen om haar vlug te maken. Veel binnenhoefslag gereden voor het verbeteren van de balans. Vanmiddag moest ik naar de tandarts, ik moet een beugel nu alles gewisseld is......2 maart terugkomen. Brillant was lekker een dagje vrij in de wei, die heeft stoer lopen doen naar de merries.

 • Nikita Cheung

  Hele gezellige dag vandaag! Vanmiddag kwam een vriendinnetje van school langs, zij rijdt met haar C pony Z1 en heeft er net een D pony bijgekregen maar die is nog een beetje stout. Samen de veulens verzorgd en met ze gespeeld, daarna Snow een super ontharingspoetsbeurt gegeven....de hele vloer lag vol haren. Snow fijn gereden en daarna samen Brillant gepoetst......die was een stuk minder vies en harig. Douwe kwam me les geven en hij was heel tevreden, we gaan fijn!!! Na mijn les wilde Emma, mijn vriendinnetje ook nog even op Brillant. Ze vond hem helemaal geweldig voelen!!! Na hem verzorgd te hebben nog mijn moeder geholpen met voeren en toen kwam haar moeder haar halen. Lekker met mama bij de chinees gegeten. TOPDAG weer!!!

 • Maudi Baas is vrienden met Nikita Cheung
 • Nikita Cheung

  BLIJBLIJBLIJ!!!! Afgelopen zondag was het de dag van de regiokampioenschappen, mijn eerste kampioenschap in de klasse Z2. Ik was helemaal niet zo erg nerveus want ik had samen met mijn moeder afgesproken dat we erheen gingen om te leren en te genieten dat ik al zo ver gekomen ben. Brillant zag er prachtig uit, zaterdag hadden we samen zijn voetjes gewassen en opgeschoren. Zijn staart fijn zacht gewassen en zijn neus en oor haren weggehaald. Hij glom en we hebben top getraind. Er waren 16 deelnemers voor de klasse Z2 pony en daarvan zouden er 8 doorgaan naar de finale. Voor de finale moet je dan een kür op muziek rijden. Ik had woensdag nog geen eigen kür, ik heb wel de proef maar nog niet de muziek...ik weet nog niet zo goed wat ik wil. Mijn moeder heeft woensdagavond nog een kant-en-klare kür op internet gekocht omdat ze het ook zoiets zou vinden als ik finale zou mogen rijden en dan geen kür zou hebben. In de klasse Z2 zitten heel veel hele goeie meisjes die B en zelfs A kader rijden en internationaal starten en voor mij was het mijn 4de wedstrijd in deze klasse. Brillant was heel fijn met losrijden, had iets spanning in de proef door een wandplaat die net anders van kleur was dan de rest maar ik heb mijn proef uit mijn hoofd gereden en ervan genoten. Na mijn proef een warme choco gaan drinken in de kantine en gekeken naar al die mooie pony's. In de pauze zou er een tussenstand bekend gemaakt worden van de eerste 8. We hadden verwacht dat ik 6de ofzo zou staan en dan zouden we langzaam richting huis gaan maar NEE.....ik stond vierde!!!!! We zijn dus maar gebleven en toen iedereen gereden had werd er omgeroepen wie er finale mochten rijden en daar zat ik bij!!!!!! Ik stond zevende. Snel mijn kür nog een keertje doorgelezen en via mijn mobiel geluisterd want ik had door het slechte weer nog geen kans gehad die te oefenen. Dat rijden op muziek is zooooooo gaaf, ik heb ervan genoten. Brillant liep te swingen en had helaas op de laatste lijn een schrikje van dat rare schot maar verder gingen we heel fijn. Ik ben 6de in de kür geworden met 65,5% en overall 8ste. Ik ben super tevreden met dit resultaat en ga lekker door met trainen om van de zomer dit te verbeteren EN een geweldige eigen kür te hebben. Oja, de jury vond ons een gave combinatie en Brillant een mooie pony.

 • Nikita Cheung

  Leve de binnenbak deze week! De hele week fijn kunnen trainen, gelukkig wat Brillant gaat fijn en Snow-lake ook. Super leuk weekend gehad...zaterdagochtend eerst les gehad van Douwe op Brillant, Brillant was behoorlijk heet maar dat was alleen maar fijn. Hij stond zo scherp aan de hulpen, ik hoefde echt maar heel weinig te doen. Daarna mocht ik op Quintina rijden, een heel erg goed springpaard. Ik heb dressuur met haar gedaan en wat ging dat top, ze was heel licht te rijden door mij terwijl ze echt heel groot is. In de middag mocht ik Snow-Flake starten in Oosteind. Mijn rondje in de BB ging niet zo geweldig, ik reed haar iets te veel terug. gelukkig mocht ik daarna ook in de B voor het echie en dat ging super. We zijn 25ste van de 72 geworden!!! Vanmorgen vroeg op want ik mocht nog een keer naar Oosteind voor een rondje BB en een rondje B. Allebei de rondjes foutloos en ruim binnen de tijd gereden! Springen is ook super leuk!!!! En Snow is een toppertje!!!!

  Rowi Pille Wat fijn dat het zo goed gaat met die toppers!!
  6 jaren 1 Bewerk Verwijder
 • Nikita Cheung

  Zaterdag was super leuk! Snow-Flake sprong heel fijn in het BB, daarna moesten we best lang wachten want er waren heel veel deelnemers. Lekker warme chocolademelk MET slagroom gaan drinken in de warme kantine. In het B weigerde Snow de tweede hindernis van de dubbelsprong maar ik dwong haar alsnog te springen. Jammer genoeg had ze wel een seconde stil gestaan dus het telde als een weigering. Ik dacht alleen dat ze niet echt stilgestaan had en sprong door. Zoemmmm foutief parcours! Chips...volgende week weer proberen. 's Avonds met Brillant naar Delft voor de midwinter. Brillant was super fijn tijdens het losrijden en had maar een ietsje spanning in de proeven. Allebei de proeven uit mijn hoofd gereden en ik had maar 1x een twijfeltje! 63,5% en tweede en 63,85% en derde en ik had best veel kleine foutjes voor mijn gevoel dus ik weet zeker dat het veeeeel beter kan. Er waren gezellig vrienden komen kijken en ik lag pas iets na 12 uur in mijn bed...wel geslapen in de vrachtwagen op de terugweg.

 • Nikita Cheung

  Ohhh yesss, met de vrachtwagen uit school gehaald om te gaan oefenspringen in Oud-Gastel met Snow-Flake. Ze sprong echt heel fijn, gelukkig maar want zaterdag heb ik mijn eerste officiële springwedstrijd met een paard. Toen we thuis kwamen nog heel fijn met Brillant gereden. Vooral gewerkt aan ontspanning want meneer was bang voor zijn eigen schaduw....zo'n aansteller soms! Met hem heb ik zaterdag ook wedstrijd alleen dan wel dressuur natuurlijk. Drukke dag....Zin in!!!

  Rowi Pille Veel succes en heel veel plezier!
  6 jaren Bewerk Verwijder
 • Nikita Cheung

  Jeetje, de vakantie alweer voorbij en het normale leven is weer begonnen. Het is wel gezellig mijn klasgenootjes weer te zien maar super jammer dat ik nu niet meer de hele dag paard kan rijden. Brillant gaat super fijn, lekker veel kunnen lessen in de vakantie en serieus gewerkt. Ook de stalruiters geholpen met het rijden van de wedstrijdpaarden en de jonge paarden. Mijn favo Fantastic eindelijk gereden, 2x zelfs! Ik ben we een keer van hem afgevallen toen hij super snel omdraaide omdat hij schrok. Gelukkig me geen pijn gedaan maar ik moest wel trakteren! Hij is net zadelmak en hij kan heel mooi lopen plus hij is echt superSUPER lief.
  Vandaag na school me naar huis gehaast, Snowflake stond al klaar en ik kreeg springles. Ze ging echt heel erg fijn, we hebben vooral gewerkt aan controle dus af en toe na een sprong moest ik haar stil zetten en dan weer rustig verder. Snowflake is ook nog jong en soms wil ze wat te hard gaan. Daarna had ik dressuurles op Brillant...hij was zo scherp vandaag. Iedere kleine hulp pikte hij op. Heerlijk zo rijden. Echt WAUW!!!! Nu huiswerk, dat is wat minder...zucht!

  Rowi Pille Balen dat school weer is begonnen, ik had ook graag nog langer vakantie willen hebben en dan lekker de hele dag bij mijn pony's zijn!
  6 jaren Bewerk Verwijder
 • Nikita Cheung

  HOERA!!! VAKANTIE!!! En hij is super begonnen met mijn eerste keer op springwedstrijd met een paard. Wel nog HC want mijn startpas met dit paard gaat pas 1 januari in. We hebben foutloos en ruim binnen de tijd gesprongen! Heel knap ook van Snowflake want deze super lieve merrie was zelf ook voor het eerst op wedstrijd. Zo trots op haar! Gisteren super fijn gelest met Brillant bij Douwe, we hebben vooral gewerkt aan zijn galop en het mooi in balans blijven op kleine voltes. I LOVE VAKANTIE

  Rowi Pille Heerlijk genieten van de vakantie!!
  7 jaren Bewerk Verwijder
 • Nikita Cheung

  Vandaag BO gezien!!!!!!! Mijn toppertje waar ik zoveel van geleerd heb en waardoor ik zoveel van paarden hou. Geronimo woont vanaf vandaag bij Bo. De mensen die in april Bo van mij kochten voor hun tweeling van 8 wilde er graag een pony bij en dat werd Geronimo. Die kindjes zijn zoooo goed gaan rijden, Bo is een super leermeester voor ze. Ik heb ze vandaag les gegeven en ze vonden dat heel leuk en ze vroegen of ik in de kerstvakantie terug wilde komen.....nou echt wel. Bo ziet er geweldig uit, ze zorgen heel goed voor hem en houden heel veel van hem. Wat een heerlijke dag.

  Rowi Pille Wat fijn om te zien dat het met Bo zo goed gaat!
  7 jaren Bewerk Verwijder
 • Nikita Cheung

  LOVE MY LIFE! Ik mocht na school gelijk naar Oud-Gastel om daar een rondje te springen met Snowflake. Dat ging zo goed dat ik het voor het echie mag gaan doen. Volgend weekend gaan we op concours mee. Brillant loopt ook de hele week al zo fijn, echt super geweldig. Gisteren mocht Brillant ook een sprongetje make, na wat serieus dressuurwerk, dat vind hij helemaal leuk en hij kan het nog goed ook. Nu gauw aan mij huiswerk.....

  Lisette Born Wat gaaf Nikita!!!
  7 jaren 1 Bewerk Verwijder