Login

Inloggen met Facebook

App

Google Play Apple Store

 


cover photo

Milou Dees

Bericht versturen
Als vriend toevoegen

Over mijzelf

Basis informatie

 • Geslacht

 • Geboortedatum

  2000-07-21
 • Over mijn

  Ik ben Milou Dees, 17 jaar en woon in de Krimpenerwaard. De welsh-pony Mystery Dancer (Misty) is sinds eind maart 2013 van mij. Ze is een schimmel v. Veenstra's Promise uit 2005. We maakten in 2013, 2014 en 2015 deel uit van het TTC Dressuur Talententeam Zuid-Holland, een initiatief van de KNHS en Rotterdam Topsport, voor 2016 heb ik zelf besloten niet meer aan de trainingen mee te doen omdat we toen ook in het B kader zaten. In het seizoen 2014/2015 waren we opgenomen als belofte in het Landelijke Rabo Talentenplan. De Rabo Beloftetrainingen heb ik gevolgd bij Coby van Baalen.

  Vanaf januari 2016 hebben Mystery Dancer deel uitgemaakt van het nationale B-kader Ponyteam. We hebben de kadertrainingen gevolgd bij Coby en Marlies van Baalen.

  Misty is vanaf begin januari 2018 onder het zadel bij Isabelle Harbers, die haar uitbrengt in het Z2 op nationaal niveau en hopelijk binnenkort ook internationaal.

  Ik word gesponsord / ondersteund door Topfithorseshop/Acb Dressuur, Bremas Ruitersport, Stalkist, TTDSports en Toptalentdressage !

  Sinds 14 september 2014 maak ik deel uit van het TTD-team, echt een eer dat ik hiervoor ben uitgekozen. Heel erg leuk en fijn om deel uit te mogen maken van zo'n leuk team!

  Behalve van de dressuursport, hou ik van winkelen en muziek. Ook vind ik het leuk om beauty-blogs te volgen en heb een konijn and I love NYC !!!

  Internationale concoursen met Mystery Dancer:
  2015
  Drachten (jan) internationaal debuut
  Hickstead (juli)
  Odense (augustus)
  Le Mans (oktober)
  Lier (november)
  2016
  Drachten (januari)
  Nieuw en Sint Joosland (april)
  Saumur (april)
  Roosendaal (juni) - A kaderscore gereden!
  Diepenbeek (augustus) - A kaderscore gereden! (Internationale afscheidswedstrijd)

  We hebben in 2015 op het NK indoor en de Hippiade mogen rijden en ook in 2016 waren we er op de Hippiade weer bij, nadat we reservekampioen zijn geworden van Zuid-Holland.

  Sinds 18 december 2015 is de knappe ruin Francesco uit 2010 van Florencio x Krack C van mij. Op 28/5/2016 hebben we ons Z1 debuut gemaakt. Toen hij bij me kwam had hij maar een paar wedstrijden in de benen. We hebben ons Z2 debuut gereden op 8/4/2017, ZZL-debuut op 23/9 en inmiddels meer dan 10 winstpunten, dus ZZZ startgerechtigd.

  Op 24/6/2017 reden we samen ons juniorendebuut!

  Internationale concoursen met Francesco:
  CDIJ Waregem/Belgie (september 2017 - 1e in individuele proef met ruim 71%)
  CDIJ Exloo/Nederland
  (oktober 2017 - 2e in de teamtest met ruim 70% - B kaderscore)

  Onze 2e kaderscore (A) reden we eind december 2017 in Nieuw en Sint Joosland tijdens de Greenpoint Kostendrukkerscup.

  Verder heb ik een prachtige grote merrie uit 2015, genaamd Kiss uit Governor x Santano x Cabochon. Zij staat nog bij haar fokker Anne-Claire Bongers in Woudenberg, waar ze supergoed verzorgd wordt.

  Ook rij ik af en toe wat pony's bij en geef ik een aantal ponycombinaties les en begeleid ze op wedstrijd. Dit vind ik heel leuk om te doen!

  #nohorsesnolife!
 • Klasse

 • Instructeur/Instructrice

 • Profieltype

Contact informatie

Onderwijs

Lid sinds
vrijdag 20 september 2013 23:08
Laatst online
3 dagen
 • Milou Dees heeft een nieuw evenement toegevoegd
  3 dagen
 • Milou Dees heeft een nieuw evenement toegevoegd
  3 dagen
 • Milou Dees heeft een nieuw evenement toegevoegd
  3 dagen
 • Milou Dees

  Gisteren Ces aan het halster gelongeerd, want ik was laat uit school ivm mijn schoolexamen Wiskunde. Mama had Misty al gelongeerd en in de stapmolen gezet en ook met haar gegraasd. Vandaag twee examens (Geschiedenis en Frans), dus erg laat klaar. Mama heeft Misty op het land gezet, ik heb Ces gereden en daarna in de paddock gezet. Mama heeft met Misty gestapt in de buitenbaan en haar lekker gelongeerd. Op naar morgen mijn volgende examen Engels. Daarna Ces rijden en Misty aan de bijzet longeren en nog even grasjes laten eten. Donderdag heb ik een dag geen examens, dus extra de tijd om me voor te bereiden op vrijdag! Hopelijk hebben Ces en ik donderdag ook nog les van Bob, dat zou mooi uitkomen.

 • Jette van der Veen is vrienden met Milou Dees
 • Milou Dees

  Donderdag heb ik Ces lekker nagereden op ontspanning en een beetje gespeeld met de wissels, hij doet dat zo makkelijk en fijn. Vrijdag had Ces lekker vrij en mocht hij spelen in de paddock en in de longeercirkel aan het halster. Vandaag even losgereden in de binnenbaan en daarna verder buiten getraind. Veel galoppeerwerk gedaan, gewerkt aan de pirouettes, wisselseries om de 4, 3 en 2 ! Knap paard! Morgenmiddag weer een training van Fin Jopson, dit keer maak ik er een grondsessie van ipv onder het zadel, leuk voor de afwisseling.

 • Milou Dees Deel een foto in Milou 's fotos album

  Misty ..... My love, my life
 • Milou Dees

  Supertof weekend achter de rug. Zaterdagmorgen eerst fijn thuis getraind met Ces in de buitenbaan en Misty laten werken aan de longe. Daarna allebei de paardjes in de paddock. Ces gewassen en alles ingeladen voor ons vertrek naar Exloo. Bijna 2,5 uur rijden later kon Ces op het terrein van Hippisch Centum Exloo zijn stal in, hij stond meteen relaxed en ik heb hem lekker nog even gestapt en laten grazen. In het hotel gezellig gegeten met een leuke groep mensen en Ces om 22.00u zijn slobber gegeven. Zondagmorgen vroeg op om Ces even te laten spelen aan de longe en daarna het zadel erop om basn te verkennen. Een klein half uurtje heerlijk gereden in de wedstrijdbaan. Ces zijn ontbijt gegeven en wij terug naar het hotel om ook lekker te ontbijten. Even gerelaxed, uitgecheckt en terug naar het concoursterrein. Gekeken op het zonnige terras naar een heleboel combinaties, want er lagen vier prachtige wedstrijdringen. Ces en ik kwamen als allerlaatsten aan start bij de junioren in de greenpoint Kostendrukkerscup. Om 15.00u Ces verder klaargemaakt (ik had hem al eerder gevlochten) en opgezadeld. Op het gemakje richting losrijbaan, die lag achter de wedstrijdringen. Deze baan was een soort zandbak in het gras en erg zwaar. Draven ging eigenlijk niet, dus veel gestapt en gegaloppeerd. Vanwege de zware bodem was Ces ook wat zwaar in m'n hand. Gelukkig mochten we de laatste 10 min voor de start naar het voorterrein en daar was de bodem net als in de wedstrijdbaan echt top. Ik zette Ces aan het werk en hij voelde meteen geweldig aan. Onze proef verliep heel erg goed. Ces lette steeds geweldig op mij en daarom kon ik alles heel netjes afwerken. Natuurlijk zijn er altijd dingen die beter kunnen, maar dit keer waren dat heeeeeele kleine dingetjes. Ik was en ben zo blij met m'n proef en Ces zijn stabiliteit op dit moment. Onze score en het commentaar van de jury was geweldig! Bijna 74% een droom! Als laatste gestart en als eerste geëindigd! Het was een lang weekend maar wat voor eentje. Vandaag had Ces vrij en heb ik hem even in de longeercirkel laten lopen en daarna heerlijk in de paddock. Misty heb ik gelongeerd aan het halster en ook zij genoot in de paddock. Misty heeft vandaag een poetsbeurt van het dochtertje van Bob gehad en zij heeft ook met haar gewandeld, superlief. Ik ben de hele dag naar school geweest voor examentraining wiskunde en vanavond ook nog oefenexamens gemaakt. Nog even flink bikkelen, volgende week moet het gebeuren. Morgen les van Bob met Ces en woensdag weer trainen bij Alex. Mijn boeken gaan dan weer mee voor onderweg. Maar nu eerst lekker slapen!

  Milou Dees Inge Nieuwenhuis je kan niet alles tegelijk toch? Inrijterrein lag in het gras achter de wedstrijdbaan. Getwijfeld idd of we binnen zouden inrijden, maar vanwege de overgang van binnen naar buiten en ook de temperatuursverschillen daar niet voor gekozen. Je kon dus zowel binnen als buiten losrijden. Ik vind het nooit fijn om binnen los te rijden als je buiten start.
  2 weken 1 Bewerk Verwijder
 • Milou Dees

  Maandag had Ces lekker een vrije dag. Gisteren hadden we les van Bob en vandaag van Alex van Silfhout. Morgen ga ik hem ontspannen longeren en dan vanaf vrijdag optrainen richting de wedstrijd van zondag. Zaterdag train ik hem thuis nog en dan vertrekken we naar Exloo, waar zondag de laatste wedstrijd in de Greenpoint Kostendrukkerscup wordt gereden. Misty is inmiddels ook alweer eventjes bij me terug en zij geniet van lekkere ontspannen vakantiedagen afgewisseld met longeerwerk.
  Verder is Kiss, mijn driejarige merrie v Governor, bij Acb Dressuur begonnen aan het echte werk. Ze is inmiddels gewend aan de stapmolen en wordt nu los gelongeerd waar ze al heel knap de commando's herkent, haar hoofdstelletje is aangeschaft en haar eerste regendeken heeft ze ook al omgehad, natuurlijk van Topfithorseshop. Vanwege m'n examens lukt het nu niet om haar te bezoeken, maar we krijgen bijna dagelijks een update en foto,filmmateriaal van AnneClaire. Mama hoopt volgende week bij haar op bezoek te gaan, ik ben zo benieuwd.
  Verder ben ik heel trots op m'n pas acht jarige Francesco, met wie ik samen op plek vijfentwintig van de fei world ranking junioren sta! En dan te bedenken dat hij bijvoorbeeld nog geen wissel kon springen toen ik hem kocht enne achterwaarts en nageeflijk halthouden was ook een dingetje. Zo zie je....met veel vertrouwen en doorzetten kom je verder!

  Maudi Baas Veel succes dit weekend
  2 weken 1 Bewerk Verwijder
 • Milou Dees

  Vandaag met aapje Ces naar Delft afgereisd en HC de teamproef junioren gereden. Het was een indrukwekkende baan met rondom veel grote vlaggen, een parkeerplaats met los grind, langslopende mensen bij de baan en hier en daar een buitje regen. Ideaal voor een oefenrondje! Ik heb hem met losrijden lekker aan het werk gezet en kon dat in de proef ook mooi volhouden. Echt heel fijn gereden en met een zeer tevreden gevoel de ring uit. We werden beloond met 70,3 % en heel leuk jurycommentaar. Soms is HC starten nog niet zo'n gek plan, echt even kunnen uittesten wat we kunnen! Natuurlijk telde deze score niet mee voor de prijzen/klassering, maar anders waren we DIK 1e geworden in de junioren/young riders rubriek met een verschil van 9% op de nummer 2. Top oefenrondje, op naar Exloo volgende week! Maar..... ook heel veel en heel hard leren voor mijn examen VWO !

  Inge Nieuwenhuis Het is ook lastig! er is zoveel keus! maar je hebt straks best even de tijd om er over na te denken, kan je je goed oriënteren op wat je leuk vindt
  2 weken 1 Bewerk Verwijder
 • Milou Dees

  Ces mag, na twee dagen relaxen en licht longeerwerk, vanmiddag weer aan de slag in de les van Bob. Morgen ook lekker rijden en donderdag komt de tandarts voor hem, voor zijn halfjaarlijkse onderhoud. Hopelijk kunnen we vrijdag gewoon weer fijn rijden.
  Vanavond ook Twinkel nog even trainen.

 • Milou Dees

  Vanmorgen met Ces naar Stal Argonaut in Nispen geweest voor de junioren Kadervormingswedstrijd/ Greenpoint Kostendrukkerscup. Het was al flink warm toen we aankwamen. Onze missie was om tijdens de proef de stukjes uit de training van de afgelopen twee dagen toe te passen en daardoor een fijne stabiele proef neer te kunnen zetten. Ces liep erg fijn en ontspannen en ik kan zeggen dat onze missie geslaagd is. Kim Schmid was er weer bij om ons te helpen en Bob z'n lessen waren top van de week thuis. We hebben een mooie B-kaderscore van 69,444% gehaald en een 4e plek. Dit geeft weer vertrouwen voor de toekomst.

  In m'n nieuwe wedstrijdshirt van TTDSPORTS gereden, toppie!!!

 • Milou Dees

  Gisteren en vandaag met Bob gewerkt aan nog meer acceptatie van m'n hulpen door Ces. Hij moet nog beter leren op mij te blijven letten, juist als hij wat gespannen wordt. Gisteren vond hij dat nog wel moeilijk, maar vandaag ging het super en heb ik ook fijn de landenproef op deze manier door kunnen rijden. Vandaag kwam ik met een super gevoel van Ces af. Hij heeft lekker gerold in de paddock na het werken en ik heb hem heerlijk afgespoten en nagekoeld met Cavalor Cooling Wash. Morgen gaan we naar Stal Argonaut in Nispen voor de Kostendrukkerscup. Ik ga proberen de proef met net zo veel controle te rijden als vandaag in de training, dat wordt ons doel voor morgen!

 • Milou Dees

  En het concours in St. Truiden / Belgie zit er ook alweer een paar dagen op. Het was een heel leuk, goed georganiseerd kleinschalig concours, het voelde als een mini-vakantie. Donderdag aangereden en smiddags de vetcheck, Ces deed dat weer keurig. Vrijdag de landenproef, waarin we een keurige 3e plek behaalden met een score van 70%, weer een nette kaderscore. De individuele proef meer op ontspanning gereden, daardoor de score iets lager ruim 67% en een 4e plek. In de kur had Ces wat last van spanning, bijna 70% en een 5e plek. Alledrie de dagen in de prijzen en een hele leuke tijd gehad met iedereen. Maandag is Ces lekker door de fysio behandeld en had hij vrij, vandaag heb ik hem rustig gelongeerd en heeft hij heel lang genoten in de paddock. Morgen weer een beetje loswerken onder het zadel en donderdag hebben we les van Bob.

  Maudi Baas Gefeliciteerd
  1 maand 1 Bewerk Verwijder
 • Milou Dees

  Gisteren had Ces een heerlijke vrije dag en vandaag hebben we een les gehad van Bob Tenwolde. Ces liep fijn en heeft na de training genoten in de paddock. Lekker rollen zonder deken, heerlijk !

 • Milou Dees

  Zo, jullie hebben m'n verhaal over ons concours in Nieuw en Sint Joosland nog tegoed. Afgelopen donderdag zijn Ces en ik met mama vertrokken naar Zeeland voor onze 1e outdoor wedstrijd van dit seizoen en meteen een heel groots opgezet internationaal concours, met een heel sterk en groot deelnemersveld. Donderdag hadden we vrij snel na aankomst de vetcheck en die verliep prima, Ces liet even zien hoe mooi hij is haha. Savonds mochten we trainen en de wedstrijdbaan verkennen. Ces was heel erg onder de indruk in de losrijbaan die direct naast de caravans lag, waar mensen in en uitstapten en met de deuren klapperden. Echt lekker rijden werd het niet, het lieftst wilde Ces alleen maar rennen en daardoor werd hij sterk, wat hij eigenlijk nooit is. In de wedstrijdbaan ging het al beter. Ik was blij met de hulp van Kim Schmid langs de kant. De volgende ochtend vrijdag heb ik Ces om 07.00u gelongeerd en kon hij even stoom afblazen. We mochten ook nog 20 minuten in de baan trainen en hij liep alweer veel fijner dan de dag ervoor. Einde middag heb ik hem nog even aan de hand gestapt. Rond 18.00u kwam ik pas aan start in de teamtest, daarin zaten twee grote spanningsfouten, maar verder konden we een goede proef laten zien, deze werd beloond met een score van 69,394% en weer een B-kaderscore. We zaten ook in de prijzen en Ces liep een keurige ereronde! Zaterdagochtend heb ik hem weer om 07.00u gelongeerd en mochten we de andere wedstrijdbaan verkennen, dus ook daar hebben we gebruik van gemaakt en hij liep fijn. Smiddags weer gewandeld en einde middag de ring in voor de individuele proef. Helaas aan het begin van mijn proef twee schrikmomenten, hetgeen door de hoofdjury gedurende de hele proef is meegenomen in de score. De andere juryleden zaten op 1 lijn en duidelijk hoger, een score van 67.108% was het resultaat en hiermee plaatsten we ons voor de kur. Zondagmorgen om 07.00u weer gelongeerd, direct daarna getraind in de wedstrijdbaan en de soundcheck. Begin van de middag de kur, waarin we als derde aan start kwamen. De kur werd binnen gereden, dus weer een andere wedstrijdbaan. Na het binnenkomen had Ces wat spanning door alle geluiden die vanaf de VIP tribune kwamen, maar daarna liep hij een keurige kur. 1 wissel was niet helemaal mooi doorgesprongen en de verzamelde stap kon iets rustiger, maar heel tevreden met een score van 71.583% en een mooie klassering. Het was een goed georganiseerde wedstrijd en Ces heeft zeer fit alle dagen doorgelopen, energie voor 10 haha! Trots op m'n knappe aapje. Vandaag mag hij lekker een dagje bijkomen. Morgen een warming-up training in de les van Bob Tenwolde, woensdag weer oppakken en donderdag vertrek naar St Truidden in Belgie voor ons volgende internationale concours. Hier is TopTalentDressage mediapartner, dus ook dit wordt vast een gezellig concours.

  Alisia Hoogstad Wat fijn om te horen! Succes donderdag.
  1 maand 1 Bewerk Verwijder
 • Milou Dees

  Heel fijn getraind met Cessie in de buitenbaan tijdens de les van Bob. Even een schrikmomentje toen er 20 meeuwen tegelijk opvlogen, maar daarna was mijnheer weer prima bij de les.

 • Milou Dees

  Een paar rare dagen achter de rug. Tijdens de zadelcheck grote schrik.... de boom van m'n zadel veert teveel door dus moet terug om gerepareerd te worden er moet een nieuwe boom in. Maar..... met cdi zeeland op komst volgende week helemaal niet grappig natuurlijk. Direct twee andere zadels om te lenen uitgeprobeerd, maar dat was geen succes! Ces liep niet fijn en ik zat niet lekker. Gelukkig gisteren een tijdelijke oplossing gevonden. Hetzelfde zadel, alleen een halve inch maat groter. Voor Ces fijn en voor mij bijna perfect. Nu kunnen we dus dankzij de topservice van Nienke Bergsma van Equiritme gelukkig verder met onze voorbereiding op volgende week. Gisteren meteen lekker getraind in de buitenbaan en vanmiddag les van Bob!

  Maudi Baas Whoo dat is schrikken, gelukkig een goede oplossing nu.
  2 maanden 1 Bewerk Verwijder
 • Milou Dees heeft een nieuw evenement toegevoegd
  2 maanden
 • Milou Dees

  Vanmiddag uit school meteen door naar Ces. Ik heb hem eerst even ingestapt en losgereden in de binnenbaan en daarna zijn we naar buiten gegaan. Lekker kunnen trainen, Ces was heel braaf en de individuele proef een paar keer doorgereden. Was lang geleden dat we die hebben gereden, maar hij zat er nog goed in. Nadat Ces zijn slobber op had mocht hij nog even lekker rollen in de paddock.